Könyvelő iroda


Elérhetőség

72/784-865

 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAcebook

Új bejelentkezési felület: NAV Felhasználókezelő

Létrehozva 2024. április 30. (kedd) 08:33

A NAV Felhasználókezelő egy központi bejelentkezési felület, amely könnyű és gyors hozzáférést biztosít a felhasználóknak az Online Számla rendszerhez, az Online Számlázó programhoz és az eÁFA-rendszerhez. További előnye, hogy az Online Számla karbantartása alatt is elérhetők ezek az online rendszerek.

i love nav

Bejelentkezés

2024. április 25-től az Online Számla (https://onlineszamla.nav.gov.hu), az eÁFA (https://eafa.nav.gov.hu), és az Online Számlázó felületre belépő elsődleges és másodlagos felhasználók a NAV Felhasználókezelő weboldalára kerülnek átirányításra, innen tudnak bejelentkezni az említett oldalakra. Emellett a NAV Felhasználókezelő oldaláról a https://uam.nav.gov.hu/ címen közvetlenül is be lehet jelentkezni az online rendszerekbe.

A NAV Felhasználókezelő alkalmazást az elsődleges felhasználó (a természetes személy adózó, az adóalany törvényes képviselője, illetve állandó meghatalmazottja) KAÜ-azonosítással használhatja. Ha a felhasználónak csak egy aktív adózó-felhasználó kapcsolata van, akkor a bejelentkezés automatikus, több kapcsolat esetén ki kell választani a használni kívánt adózó-felhasználót.

A másodlagos felhasználók kétlépcsős (kétfaktoros) azonosítással jelentkezhetnek be. A másodlagos felhasználó az adóalany elsődleges felhasználója által megjelölt személy, aki webes felületen kizárólag az elsődleges felhasználó által kiosztott jogosultságokkal rendelkezik.

Új felhasználó, jogosultságkezelés

Az elsődleges felhasználók a másodlagos és a technikai felhasználók jogosultságait 2024. április 25-től már nem az Online Számla rendszerben, hanem a NAV Felhasználókezelő felület „Felhasználók” menüjében kezelhetik. Az új másodlagos és technikai felhasználó is itt regisztrálható, aminek módja és a kiosztható jogosultságok köre változatlan.

A NAV Felhasználókezelő tesztrendszere a https://uam-test.nav.gov.hu/ címen érhető el.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Forrás:https://nav.gov.hu/

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark