Könyvelő iroda


Elérhetőség

72/784-865

 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAcebook

"Fogd a pénzt és fuss" megoldás..

Adózói bejelentések alapján az állami adóhatóság értesült arról, hogy számos adózó rendelt online pénztárgépet a Patkós-Cassa Informatikai Kft-től, mint viszonteladótól, aki azonban a pénztárgép beüzemelését megelőzően mind az adózók, mind pedig az érintett forgalmazó számára elérhetetlenné vált. A Patkós-Cassa Informatikai Kft. által a pénztárgép forgalmazójának átadott megrendelésekről a pénztárgép forgalmazó az állami adóhatóság részére adatot szolgáltatott.
Az, hogy a viszonteladó nem teljesíti a szerződésben foglalt kötelezettségét a megrendelő, illetve a forgalmazó irányába, az az érintettek közötti polgári jogviszony keretében értékelhető magatartás. A gazdasági élet szereplői közti polgári jogi jogviszony egyes kérdései kívül esnek az állami adóhatóság hatáskörén, az esetleges büntetőjogi felelősség kivizsgálása a rendőrség hatáskörébe tartozik.
Javasoljuk, hogy amennyiben Ön a Patkós-Cassa Informatikai Kft-n keresztül rendelt online pénztárgépet, vegye fel a kapcsolatot a pénztárgép forgalmazójával a további teendők tisztázása érdekében. Felhívjuk a figyelmet, hogy az állami adóhatóság által adott, az online pénztárgép üzembe helyezéséhez szükséges (illetve a támogatás igénybe vételére jogosító) egyedi kód mindaddig felhasználható, amíg annak igénybevételével az online pénztárgép üzembe helyezésre nem kerül. Ennek megfelelően, amennyiben támogatási tartalommal rendelkező üzembe helyezési kóddal rendelkezik, azt nem veszítette el, a támogatási igényét továbbra is érvényesíteni tudja.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark