Elérhetőség

72/784-865

 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAcebook

NAV-figyelő 44. hét: itt a csoportos tao-bejelentkezés időszaka

Létrehozva 2019. november 04. (hétfő) 08:49

Az elmúlt hét során a NAV honlapján szó volt a csoportos tao-alanyok adózásáról, az eSZJA portál eléréséről – ezen túl is számos hasznos információt tett közzé a NAV.

i love nav

1. Csoportos társasági adóalanyok adózása

A csoportos adózás lehetősége a társasági adó terén 2019. évtől áll fenn. Az első bejelentkezési periódus a 2019. január 1-15-ig tartó időszak volt. A következő bejelentkezési lehetőség az újabb csoportok részére 2019. november 1-je és 20-a között biztosított, melyre azért is érdemes különös figyelmet fordítani, mert a határidő jogvesztő. Határidőben benyújtott és a feltételeknek megfelelő kérelmek esetén az újabb csoportos társasági adóalanyok létrejöttének időpontja 2020. január 1. napja lesz. A bejelentkezési határidő közeledtével érdemes lehet áttekinteni a csoportos adózásra vonatkozó szabályokat, hiszen ennek ismerete szükséges az adózóknak a megalapozott döntéshozatalhoz ezen adózási forma választásakor. 

2. Megjelent az ADÓVILÁG 2019/11. száma

A tartalomból:

- Nyugdíj-előtakarékossági szerződés
- A csoportos általánosforgalmiadó-alanyiság
- Szocho kedvezmények
- Az egyéni vállalkozók útnyilvántartásának ellenőrzési tapasztalatai
- A vezető tisztségviselők csődjogi és cégjogi felelőssége
- Üzemanyagár
- Adónaptár

3. Személyi igazolvánnyal az szja bevallásig

A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően már e-személyivel és telefonos azonosítóval is elérhető a személyi jövedelemadó-bevallás webes felülete, az eSZJA portál. Részletek itt.

4. Hogyan értelmezzük az adófolyószámlát?

A NAV összegyűjtött nekünk minden fontos tudnivalót az adószámla-kivonatot illetően.

A friss NAV-figyelőben a fentieken túl az ÁNYK-hoz kapcsolódó hasznos információkat olvashat, valamint szó esett a Brexitről, és friss adótraffipax-információkat is közölt a NAV.

Forrás:ado.hu

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark