Elérhetőség

72/784-865

 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAcebook

Készül a NAV a Valentin-napra

Létrehozva 2014. február 13. (csütörtök) 08:53

Kereskedőket, alkalmi árusokat, vendéglátóhelyeket és csomagküldő szolgálatokat is ellenőriz majd az adóhatóság.


Február 14-hez közeledve egyre nagyobb az érdeklődés a különböző szolgáltatók, kereskedők Valentin-napi kínálata iránt. Az árusoknak azonban ebben az időszakban sem szabad megfeledkezniük a jogszabályok betartásáról, így például arról, hogy a bevételről nyugtát, számlát adjanak a vevőnek. Az elkövetkező napokban többek között ennek teljesítését ellenőrzi a NAV a fővárosban és Pest megyében – olvasható az adóhatóság lapunknak küldött közleményében.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának tapasztalatai szerint a jeles napot megelőzően sokan veszik igénybe a kuponos akciók nyújtotta kedvezményeket, a csomagküldő szolgáltatásokat, de megnő az éttermek, cukrászdák és virágüzletek forgalma is.

Az elkövetkező napokban nemcsak ezeken a területeken tevékenykedők, de az alkalmi árusok és az internetes kereskedők, szolgáltatók is készüljenek fel adóhatósági ellenőrzésre.

Az adóellenőrök a bevételek bizonylatolásán túl azt vizsgálják, hogy az árusok rendelkeznek-e adószámmal, bejelentették-e alkalmazottaikat és tudják-e igazolni árujuk eredetét.
Az olyan jogszabályi rendelkezések betartása, mint például a nyugta-, és számlaadás, vagy a foglalkoztatottak bejelentése nemcsak a kereskedők, szolgáltatók, de a vásárlók és a munkavállalók érdeke is. Hiszen míg az előbbiek akár egymillió forintig terjedő mulasztási bírságot és több évet érintő adóellenőrzést kockáztatnak, addig az utóbbiak vásárlói jogaikat (pl. minőségi kifogás, garanciális igény érvényesítése), vagy épp szolgálati idejüket, társadalombiztosítási ellátásra való jogosultságukat veszíthetik el – olvasható a NAV közleményében.

Forrás: www.ado.hu

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark