Elérhetőség

72/784-865

 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAcebook

Az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésének változásai

Létrehozva 2020. július 03. (péntek) 08:51

Ha a belföldi magánszemély nem biztosított és más jogcímen sem jogosult egészségügyi szolgáltatásra, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. 2020. július 1-től átalakul az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésének rendszere[1]. Ebben a tájékoztatóban a változásokkal kapcsolatos tudnivalókról olvashat.

Bővebben...

Ezek az új tb-szabályok

Létrehozva 2020. július 01. (szerda) 08:45

Július 1-jén lépett hatályba az új járuléktörvény. A számos új jogintézmény bevezetését tartalmazó jogszabályt az Adó szaklap cikksorozata ismerteti – most ebből szemezgetünk.

Bővebben...

Az összes dolgozó nyugdíjasnak jár az adókedvezmény

Létrehozva 2020. június 30. (kedd) 08:47

Július 1-től minden dolgozó nyugdíjasra érvényesek lesznek a kedvező adószabályok, így sem egészségbiztosítási, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük. A tehercsökkentés idén fél év alatt tízmilliárd forintot hagyhat az érintettek zsebében – közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Bővebben...

Kataemelés: a plusz terhet a nagy cégeknek kell megfizetni

Létrehozva 2020. június 26. (péntek) 11:36

Izer Norbert államtitkár szerint a változás csak a szabályokat kijátszó nagy cégeket érinti, amelyek jövőre már nem élhetnek vissza a szabályokkal, és nem alkalmazhatják a katát a foglalkoztatás alternatívájaként.

Bővebben...

Megemelik a katát jövőre

Létrehozva 2020. június 25. (csütörtök) 13:09

Jövőre hárommillió forint feletti számlák esetén – ha ugyanaz a számlák kibocsátója -, 40 százalékos adót kell fizetni a hárommillió forint feletti részre.

Bővebben...