Könyvelő iroda


Elérhetőség

72/784-865

 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAcebook

Varga: a 2015-ös adótörvényeknél jöhet az egyszámjegyű szja

Létrehozva 2013. december 20. (péntek) 09:12

Varga Mihály szerint jövőre, a 2015-ös adótörvények őszi megalkotásakor napirendre kerülhet az egykulcsos szja. A nemzetgazdasági miniszter egy csütörtöki lapinterjúban azt mondta: 9 százalékra csökkenő adókulcs költségvetési bevételi hatása 500 milliárd forint lenne, amelyet a gazdasági növekedés is fedezhet.


A Figyelő csütörtöki számában megjelent interjúban Varga Mihály a gyorsuló gazdasági növekedéssel összefüggésben kifejtette: "el kell majd dönteni, hogy mire akarjuk fordítani a többletjövedelmet: adócsökkentésre, esetleg beruházásokra, vagy szociális intézkedésekre". Hat éve nem volt például béremelés a közszférában, ez sokáig nem tartható, mert az állami szolgáltatások színvonalának romlásával jár - tette hozzá.
Megjegyezte, hogy a növekedési pálya 2014 végéig jól látható, a kérdés az, hogy utána hogyan lehet folytatni, a gazdaságpolitikában lesznek-e további, a befektetéseket ösztönző lépések.

A devizahiteleseket illetően leszögezte: a kormányzat szándéka nem változott, a cél változatlanul a jelzálogalapú devizahitelek kivezetése a rendszerből. Hozzátette, hogy erre a szerződések érvényessége és teljesítendősége miatt átmeneti időt kell hagyni. Addig is marad az árfolyamgát lehetősége - tette hozzá.

Forrás: www.ado.hu

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark