Könyvelő iroda


Elérhetőség

72/784-865

 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAcebook

Szélesedik a családi adókedvezmény

Létrehozva 2013. szeptember 20. (péntek) 22:38

Döntöttek a kormánypárti frakciók a családi adókedvezmény szélesítéséről: a januártól hatályos bővítés 260 ezer családot érint és 50 milliárd forintba kerül. A gyed extra részleteiről még nem született döntés.

Január elsejétől kiszélesítik a gyermekek utáni adókedvezményt, így azt a jövőben nemcsak a személyi jövedelemadóból, hanem a járulékból is le lehet majd vonni – jelentette be Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a kormányzó pártok visegrádi frakcióülése közben a képviselőcsoportok döntését.

Mindez körülbelül 260 ezer családnak könnyíti majd meg a helyzetét, és ezzel összesen mintegy 50 milliárd forint marad a családok zsebében – mondta a politikus.

A KDNP javaslata azért jó, mert 260 ezer családnak többletjövedelmet jelent, 110 ezer család esetében pedig "a bruttó jövedelem gyakorlatilag nettóvá válik" – mondta a sajtótájékoztatón Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

A nagyobbik kormánypárt frakciójának vezetője azt is elmondta, hogy az ülésen a kabinet felhatalmazást kapott arra, hogy dolgozza ki a gyed extra részletes szabályait, és azokat a költségvetéssel együtt "hozza vissza" a parlament elé. A gyed extra a kismamák munkaerő-piaci visszatérését segítené, lehetővé válna ugyanis, hogy ha a gyed lejárta előtt akarnak munkába állni, akkor akár egy év alatt megkaphassák azt a teljes támogatást, amely a gyed keretében járna.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmark